Rihanna, muzică sau modă?

Rihanna (Robyn Rihanna Fenty), este printre cele mai cunoscute nume in randul generatiei Z si Y, insa pentru diferite motive. Pentru generatia Y si o parte considerabila din generatia Z, Rihanna s-a facut remarcata prin atat prin pasiunea ei pentru muzica, debutand spectaculos incepand din 2005, cat si prin povestea ei de viata. Ulterior, 12 ani mai tarziu, faimoasa artista și-a creat propria casă de modă, FENTY, care include și subdivizia FENTY Beauty.

Contractul semnat cu casa de discuri Def Jam Recordings, condusa pe atunci de Jay-Z i-a oferit oportunitatea de a-si schimba viata. Cateva luni mai tarziu, vedeta și-a lansat albumul de debut Music Of The Sun. Single-ul albumului, Pon de Replay, a atins locul al doilea în topul Billboard Hot 100.

Interesele ei fata de moda si stilul ei aparte s-au remarcat pe parcursul anilor, la toate evenimentele, concertele si galele la care artista noastra era prezenta. 2015 este insa, anul care a consacrat-o drept un „streetwear icon”. Chiar in acel an, Rihanna a inceput sa colaboreze cu brand-ul Puma, lansandu-si propria colectie sub denumirea de Puma Fenty. In 2017, FENTY este luată sub aripile LVHM, conglomerat asociat cu branduri precum Louis Vuitton, KENZO, Tiffany Co. și altele. Artista a fost prima femeie care să dețină un brand sub LVHM.

In anul 2020, Rihanna a primit premiul NAACP President’s Award, pentru influența culturală pozitivă asupra modei, frumuseții și curentului pop. De asemenea, anul acesta a avut loc si  lansarea colecției de lenjerie intimă care incurajeaza pozitivitatea corpului ,SAVAGE x FENTY.

Multe vedete isi incep cariera intr-un anumit domeniu, apoi se reorienteaza, poate pierzandu-se treptat pe parcurs, din cauza presiunii din partea fanilor, care nu concep ca vedeta lor favorita sa faca o schimbare. În ceea ce privește muzica, Rihanna a incercat sa mentina o oarecare balanta, insa lansarea albumului ‘R9’ a fost amanata incepand cu anul 2018.  Intr-un interviu cu cei de la Vogue in 2018, a sustinut ca albumul „Nu o sa fie ceva tipic reggae. Dar vei simti elementele acestui gen muzical in fiecare piesa [...] Genul reggae mereu a fost cel mai potrivit pentru stilul meu. Este in sangele meu. Chiar daca am explorat si alte genuri muzicale, era timpul sa ma intorc la ceea ce numesc eu „acasa”.”

Totusi, deja se apropie sfarsitul anului, iar albumul nu a fost lansat nici pana acum. Insa, si anul Rihanna a facut cateva declaratii despre ‘R9’ : „Am muncit si voi munci din greu pentru muzica, iar cand simt ca sunt gata sa apar in lumina reflectoarelor, o sa fie lansal albumul. Si va garantez, nu o sa fiti in niciun caz dezamagiti cand va aparea. O sa merite asteptarea!”, intr-un interviu marca Entertainment Tonight.

Un motiv pentru care aceasta continua sa iasa în evidenta, pe lângă talentul său muzical si vestimentar, sunt „micile” mesaje pe care le plantează pe social media, ca un semn reconfortant pentru fanii si artistii din industrie, că nu uită de album.

La un moment dat, artista a creat valva intre sustinatorii ei cand a postat pe contul personal de Instagram un videoclip avand descrierea „eu ascultand de una singura albumul ‘R9’ si refuzand sa-l lansez”.

Chiar daca Rihanna a oscilat intre doua capete, cel mai important aspect, este ca a reusit sa se faca remarcata in ambele situatii, intr-un mod spectaculos. Este dovada vie ca doar urmarindu-ti inima, vei avea mereu de castigat. Tinerii de toate varstele, femeile sau barbatii pot invata ceva din experientele si deciziile Rihannei, care au ajutat-o sa nu isi piarda identitatea, in ciuda societatii mai mult sau mai putin superficiale in care traim.

Comments

Popular Posts